Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@04:34:07 GMT

مساحت کانون‌های ریزگرد در خوزستان ۳۵۰ هزار هکتار است

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۵۳۰۹

مساحت کانون‌های ریزگرد در خوزستان ۳۵۰ هزار هکتار است

به گزارش خبرنگار مهر، کورش کیانی عصر امروز پنجشنبه در نشستی با معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور، اظهار کرد: کانون‌های ریزگرد در خوزستان باعث تعطیلی تمام بخش‌های اقتصادی، آموزشی، بهداشتی و زیرساختی در بازه زمانی مختلف در این استان شده بود.

وی افزود: با دستور مقام معظم رهبری و دولت تدبیر و امید برنامه‌ریزی‌ها توسط سازمان جنگل‌ها، مؤسسه تحقیقات جنگل و مرتع، مؤسسه نصر و همچنین همراهی بسیج سازندگی کشور انجام و پروژه‌های مختلفی برای بیابان‌زدایی در این استان شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیانی بیان کرد: در مجموع ۳۵۰ هزار هکتار مساحت کانون‌های ریزگرد در استان خوزستان وجود دارد که قریب به ۲۳۰ هزار هکتار از این عرصه‌ها در قالب بیولوژیک، بیومکانیک و مدیریتی تثبیت و پایداری شده است که از تخریب سرزمینی در این عرصه گرفته شد تا به چرخه تولید برگردند.

وی با بیان اینکه کانون‌های ریزگرد در استان خوزستان آثار تخریبی بسیاری داشت که باعث تعطیلی بخش‌هایی از استان و استان‌های همجوار می‌شد، تصریح کرد: در سال جاری تعهداتی برای اداره کل منابع طبیعی خوزستان تعریف شد که از آن جمله می‌توان به مراقبت و نگهداری ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار جنگل‌کاری‌های دست کاشت، ۱۸۶ هزار هکتار قرق مراتع و همچنین دو هزار و ۲۰۰ نهال‌کاری اشاره کرد.

معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور افزود: با برنامه‌ریزی اصولی، تدابیر اندیشیده شده، صرفه‌جویی‌ها، مدیریت بهینه اعتبارات و هزینه‌ها بخشی از اعتبارات مازاد تعیین شد که پروژه‌های جدیدی را تعریف کردیم و از آن جمله می‌توان به اجرای ۱۰ هزار و ۱۰۰ هکتار مدیریت رواناب شامل پروژه و زیر پروژه‌های متعدد اشاره کرد.

مدیریت رواناب

کیانی با بیان اینکه دو هزار و ۵۳۰ هکتار مدیریت جنگل‌های دست کاشت و سه هزار هکتار نهال‌کاری را از محل صرفه‌جویی اعتبارات تخصیص یافته ریزگردها اجرا کردیم، خبر داد: در شهرستان ماهشهر ۸۳ هزار هکتار از مساحت کانون‌های ریزگرد استان خوزستان در کانون چهار، پنج و ۶ قرار دارد.

وی اظهار کرد: برنامه‌های اجرایی برای تثبیت و پایدارسازی کانون‌های ریزگرد در شهرستان ماهشهر از سال ۹۷ شروع شد که تاکنون پروژه‌های متنوعی در این زمینه اجرا و حدود ۴۲ هزار هکتار از این اراضی پایدارسازی شده است.

معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور به تداوم برنامه‌های تصویرسازی در کانون‌های ریزگرد ماهشهر اشاره کرد و گفت: از سال ۹۷ تاکنون بالغ‌بر ۴۳ میلیارد تومان برای ماهشهر در این زمینه هزینه شده است.

کیانی افزود: در سال ۹۹ نیز ۱۵.۸ میلیارد تومان قرارداد منعقد شد که این پروژه اجرایی می‌شود و از بسیج سازندگی کشور نیز برای انجام کارهای بسیار شایسته در سطح استان خوزستان تقدیر و تشکر می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در سال ۹۹ مجموعه قراردادهایی را که با بسیج سازندگی داریم، بخش عمده‌ای از آن در ماهشهر اجرایی می‌شود که جمع مبلغ این قراردادها بالغ‌بر ۳۰ میلیارد تومان است.

معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور اضافه کرد: با همکاری بسیج سازندگی یک پروژه عظیم و بسیار موفق تحت عنوان «مدیریت رواناب» در ماهشهر داریم که شامل هلالی‌های آبگیر گوراب‌ها و کنترل پارو برای ذخیره نزولات در سطح هشت هزار هکتار می‌شود.

کیانی در پایان گفت: پروژه‌های تعریف شده مناسب با اقلیم خوزستان و ماهشهر و در عین حال کم‌هزینه مبتنی بر توان اکولوژیکی منطقه برای احیای پوشش‌های گیاهی از دست رفته اجرا می‌شود.

کد خبر 5075760

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری بیابان زدایی منابع طبیعی خوزستان ویروس کرونا شیراز شیوع کرونا هفته بسیج محدودیت های کرونایی کرمانشاه آمار کرونا گرگان شهرکرد شهرستان کرج ستاد ملی مقابله با کرونا بوشهر کتاب و کتابخوانی اهدای خون کانون های ریزگرد استان خوزستان بسیج سازندگی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۵۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال

رسول مقسم روز شنبه گفت : سال قبل گلستان از محل تولید نهال‌جنگلی ۳۸۷ هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی را با کاشت «بلوط، ون، افرا و خانواده سرو نقره‌ای» احیا کرد یا توسعه داد که شامل ۲۰۰ هکتار در منطقه «قلعه‌قافه» مینودشت، ۱۰۰ هکتار در منطقه «قربان‌دره» مراوه‌تپه، ۵۷ هکتار در منطقه «جوزچال» رامیان و ۳۰ هکتار در مناطق« عربکلو و خسروآباد» گالیکش بود.

طبق گزارش مسوولان حوزه جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال قبل در قالب اجرای طرح ملی چهارساله کاشت یک میلیارد درخت، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال جنگلی برای فضای سبز، زراعت چوب، احیا و توسعه جنگل و مرتع و بیابان با بهره‌گیری از نهالستان‌های دولتی و خصوصی در استان تولید و در اختیار استان‌ها قرار گرفت در حالی که تعهد ایجاد شده برای گلستان در این سال پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نهال بود.

به روزرسانی جنگل‌های هیرکانی نیازمند احیا و توسعه

رییس اداره جنگلکاری، پارک‌ها و تفرجگاه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مکاتبه با ادارات شهرستانی منابع طبیعی و آبخیزداری برای شناسایی جنگل‌های مخروبه، کم پوشش و فقیر جنگلی انجام شده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

گلستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر